Форио, Южна Италия

Форио (известен също като Форио на Иския) е град с около 17 000 жители в метрополията Неапол, Южна Италия, разположен на остров Иския.

Територията му включва градчето Панца. Панца винаги е била самостоятелно селище от XVI в., когато на острова е въведена първата правителствена организация. През 1975 г. жителите на Панца се опитват да станат независима община, но референдумът, поискан от жителите на Форио, е отказан от регионалното правителство на Кампания.

На острова има многобройни крайбрежни наблюдателни кули, построени през Средновековието срещу набезите на сарацини и африкански пирати.

Какво да Видим във Форио

  1. Посетете термалните градини на Посейдон – Термалните градини на Посейдон са една от най-големите атракции във Форио. Те разполагат с 22 термални басейна, градини, водопади и зашеметяваща гледка към морето. Това е чудесен начин да се отпуснете и да се подмладите.
  2. Разгледайте Chiesa del Soccorso – Chiesa del Soccorso е красива църква, която се намира на скалите с изглед към морето. Това е чудесно място да се насладите на зашеметяващата гледка към крайбрежието.
  3. Отпуснете се на плажа Ситара – Плажът Ситара е един от най-красивите плажове във Форио. Той се отличава с кристално чиста вода, мек пясък и зашеметяваща гледка към околните скали.
  4. Разходете се в историческия център – Историческият център на Форио е изпълнен с тесни улички, красива архитектура и очарователни магазини и ресторанти.
  5. Посетете Торионе – Торионе е историческа кула, която се намира в края на историческия център на Форио. От нея се открива зашеметяваща гледка към околността.
  6. Разгледайте Джардини Ла Мортела – Джардини Ла Мортела е зашеметяваща ботаническа градина, в която има голямо разнообразие от растения, цветя и дървета.
  7. Посетете Museo del Mare – Museo del Mare е музей, който изследва историята на Форио и връзката му с морето.
  8. Обиколка с лодка около острова – Обиколката с лодка около острова е чудесен начин да видите Форио от различна гледна точка. Ще видите зашеметяващи гледки към крайбрежието, скрити плажове и дори някои исторически забележителности.
  9. Опитайте местната кухня – Форио е известен с вкусните си морски дарове, паста и пица. Не забравяйте да опитате някои от местните специалитети в някой от многото ресторанти в града.
  10. Посетете Фунго – Фунго е естествено скално образувание, което прилича на гъба. Това е уникална забележителност, която предлага зашеметяваща гледка към околното крайбрежие.

Хотели във Форио

Времето във Форио