Тропеа, Южна Италия

Тропеа е населено място в провинция Вибо Валентия, в Калабрия, Южна Италия.

Тропея е морски курорт с пясъчни плажове, разположен в залива Света Евфемия, част от Тиренско море, на западния бряг на Италия.

Легенда разказва, че градът е основан от Херкулес, когато се връщал от работата си при Херкулесовите стълбове (днешния Гибралтарски проток). В близост до Тропея са открити гробове с магнаурски произход.

По крайбрежието на Тропея Секст Помпей побеждава Октавиан. Римляните построяват търговско пристанище във Формиколи, на около 3 км южно от Тропея.

Какво да Видим в Тропеа

  1. Катедралата на Тропеа: Впечатляващата катедрала от 12-и век е задължителна атракция в Тропея. Красивата фасада и изисканият интериор на катедралата, включително олтарната картина и стенописите, я превръщат в зашеметяваща архитектурна и културна забележителност.
  2. Плажове в Тропеа: Тропеа се гордее с някои от най-красивите плажове в Италия, включително известния Spiaggia di Tropea – плаж с бял пясък и кристално чиста вода, както и по-малките плажове Praia di Fuoco и Capo Vaticano.
  3. Санта Мария дел’Изола: Църквата е разположена на скалист връх с изглед към морето. Църквата е една от най-емблематичните забележителности на Тропеа и предлага спираща дъха гледка към града и крайбрежието.
  4. Светилището на Мадоната на Румъния: Красива църква, посветена на Мадоната на Румъния, разположена в сърцето на стария град на Тропеа. Църквата е известна със забележителната си фасада, която се отличава с красив розов прозорец.
  5. Palazzo della Cultura: Красива сграда, в която се помещава културният център на Тропеа. Архитектурният стил на сградата е смесица от средновековни и ренесансови елементи, което я прави уникална забележителност.
  6. Нормандската катедрала Санта Мария Асунта: Тази впечатляваща катедрала от 11-и век е свидетелство за богатата история на Тропеа. Красивата камбанария и изисканият интериор на катедралата, включително богато украсеният олтар и стенописите, я превръщат в забележителност, която задължително трябва да се види.
  7. Корсо Виторио Емануеле II: Тази красива улица е главната пътна артерия на стария град на Тропеа. Улицата е осеяна с магазини, кафенета и ресторанти и е идеалното място да се потопите в оживената атмосфера на града.
  8. Museo Diocesano: Музей, посветен на историята и изкуството на Тропеа. Музеят разполага с колекция от артефакти, картини и скулптури, които отразяват богатото културно наследство на града.
  9. Лидо ла Прая: Популярният плажен клуб се намира в покрайнините на Тропея. Клубът предлага шезлонги, чадъри и разнообразни занимания с водни спортове, което го прави идеалното място за прекарване на ден на плажа.
  10. Залезът в Тропея: Едно от най-вълшебните преживявания в Тропея е да наблюдавате залеза на слънцето над Тиренско море. Зашеметяващата крайбрежна ивица на града осигурява идеалния фон за това грандиозно природно събитие.

Хотели в Тропеа

Времето в Тропеа