Термоли, Южна Италия

Термоли е град на южното адриатическо крайбрежие на Италия, в провинция Кампобасо, регион Молизе. Населението му е около 32 000 души, като след Втората световна война се разраства бързо. Термоли е курортен град, известен със своите плажове и старинни укрепления. Някога е бил известен само като рибарско пристанище, но през новото хилядолетие е любим курорт за италианските семейства.

Термоли е разположен в централната част на Южна Италия, на адриатическото крайбрежие на област Молизе. Първоначалното селище се е развило на носа, където сега се намира старата част, чиито забележителности са старите бели и пъстри рибарски къщи, тесни улички, Трабуки на брега на морето, римската катедрала Пулизе (Дуомо), Кастело Свево (замъкът на Фредерик от 1200 г.) и високи стени.

В центъра на града през лятото многобройите улижи и алеи са изпълват с туристи. На брега на морето има няколко ресторанта, хотели и плажове. Извън града има села, в които се отглеждат маслинови дървета и и лозя, от които се прави вино.

Какво да Видим в Термоли

  1. Старият град: Това е историческият център на Термоли с тесни улички и алеи, старинни сгради и великолепен замък. Това е чудесно място за разглеждане и откриване на богатата история на града.
  2. Катедралата “Сан Басо”: Това е красива романска катедрала, разположена в сърцето на стария град. Катедралата датира от XI в. и има зашеметяваща камбанария и впечатляващи фрески.
  3. Швабският замък: Това е впечатляващ средновековен замък, разположен на нос с изглед към Адриатическо море. Построен е през XIII в. и е една от най-емблематичните забележителности в Термоли.
  4. Плажът: Термоли разполага с дълъг пясъчен плаж, който се простира на няколко километра. Той е идеален за плуване, слънчеви бани и за наслаждаване на красивата гледка към морето.
  5. Трабуки: Това са древни рибарски постройки, които могат да бъдат открити по крайбрежието на Термоли. Те са направени от дървени пръти и мрежи и са уникална характеристика на рибарското наследство на града.
  6. Музеят на морето: Този музей се намира в стария град и е посветен на историята и традициите на морето. Той разполага с голяма колекция от артефакти и експонати, свързани с риболова, мореплаването и морския живот.
  7. Пристанището на Термоли: Това е главното пристанище на града и е оживен център на дейност. То е чудесно място за разходка и за любуване на лодките и корабите, които идват и си отиват.
  8. Църквата Санта Мария делла Мерцеде: Това е красива барокова църква, разположена в стария град. Построена е през XVIII в. и има впечатляваща фасада и богато украсен интериор.
  9. Площад Пиаца дей Мартири: Това е главният площад в Термоли и е чудесно място за почивка и наблюдение на хората. На него има прекрасен фонтан и няколко кафенета и ресторанти.
  10. Дворецът Д’Авалос: Това е красив ренесансов дворец, разположен в стария град. Построен е през XVI в. и сега в него се помещават кметството и няколко художествени изложби.

Хотели в Термоли

Времето в Термоли