Соренто, Южна Италия

Соренто е град с изглед към Неаполитанския залив в Южна Италия. Популярна туристическа дестинация, Соренто е разположен на Сорентинския полуостров в югоизточната крайна точка на железопътната линия Circumvesuviana, на кратко разстояние от Неапол и Помпей. Градът е известен с малките си магазинчета за керамика, дантела и маркетри (дърворезба).

От Сорентинския полуостров се открива гледка към Неапол, Везувий и остров Капри. Пътят Амалфи (Amalfi Drive), свързващ Соренто и Амалфи, е тесен път покрай високите скали над Тиренско море.

Фериботи и кораби свързват града с Неапол, Амалфи, Позитано, Капри и Иския.

В Соренто се произвежда лимончело – напитла, приготвен от лимонови кори, алкохол, вода и захар, както и цитрусови плодове, вино, ядки и маслини.

Какво да Видим в Соренто

  1. Пиаца Тасо: Този централен площад е сърцето на Соренто, заобиколен от магазини, кафенета и ресторанти. Това е чудесно място за наблюдение на хората и за наслаждаване на оживената атмосфера.
  2. Марина Гранде: Това живописно рибарско селище е разположено в основата на скалите на Соренто и е известно с цветните си лодки и крайбрежните ресторанти.
  3. Chiesa di San Francesco: Тази църква от 14-ти век е дом на зашеметяващи фрески и спокоен манастир, което я прави чудесно място за бягство от шума и суетата на града.
  4. Вила Комунале (Villa Comunale): Тази красива обществена градина предлага панорамна гледка към Неаполитанския залив и планината Везувий, както и много пейки и сянка за отдих.
  5. Museo Correale: Този музей представя историята на Соренто и околностите му, включително археологически находки, изкуство и традиционни занаяти.
  6. Катедралата на Соренто: Тази зашеметяваща катедрала датира от 11-и век и разполага с красиви фрески, скулптури и мозайки.
  7. Училище за готвене в Соренто: Вземете участие в курс по готварство и се научете да приготвяте традиционни италиански ястия с местни съставки. Това е забавен и вкусен начин да се потопите в сорентинската култура.
  8. Лимончело ди Капри: Посетете тази семейна фабрика за лимончело, за да научите повече за историята и производството на известния италиански ликьор и, разбира се, да опитате сами.
  9. Пунта Кампанела: Направете изкачване до тази живописна наблюдателна точка, откъдето се открива спираща дъха гледка към Неаполитанския залив и Амалфийското крайбрежие.
  10. Marina Piccola: Това малко яхтено пристанище е популярно място за плуване и слънчеви бани, с кристално чисти води и спокойна атмосфера.

Хотели в Соренто

Времето в Соренто