Паргелия, Южна Италия

Паргелия (на италиански: Parghelia) е община в провинция Вибо Валентия, регион Калабрия, разположена на около 60 км югозападно от Катандзаро и на около 15 км западно от Вибо Валентия. Към 31 декември 2004 г. населението му е 1383 души, а площта му е 8,0 кв. км (3,1 кв. мили).

Какво да Видим в Паргелия

  1. Тропея – близкият град Тропея е известен със своите зашеметяващи плажове, кристално чисти води и красива архитектура. Разходете се из историческия център, посетете църквата Santa Maria dell’Isola и се насладете на зашеметяващите гледки от панорамната площадка.
  2. Капо Ватикано – защото тук се намират едни от най-красивите плажове в региона, с чисти води и зашеметяващи гледки към крайбрежието. Това е чудесно място за плуване, слънчеви бани и почивка под средиземноморското слънце.
  3. Pizzo Calabro е очарователно градче, известно със своя джелато, приготвен по уникална рецепта, която включва сметана, захар и местния червен лук.
  4. Замъкът Мурат е построен през XI век и е красиво реставриран. Сега в него се помещава музей, който представя историята и културата на региона с експонати предмети на изкуството, архитектурата и др.
  5. Сера Сан Бруно е красиво планинско градче, което се намира в сърцето на националния парк Аспромонте и е чудесно място за разходки, колоездене или просто за наслаждаване на природата. Не забравяйте да посетите картузианския манастир и близкия водопад.
  6. Никотера – в този исторически град има красив замък и редица интересни църкви, сред които църквата Санта Мария Маджоре и църквата Сан Франческо. Това е и чудесно място да опитате някои от местните ястия – морски дарове, паста и вино.
  7. Реджо Калабрия -в този град се намират известните бронзови фигури от Риаче – двойка древногръцки статуи, открити край бреговете на Калабрия през 1972 г. Сега те се намират в Националния археологически музей, заедно с редица други интересни артефакти.
  8. Вила Сан Джовани -градът е разположен на Месинския проток, който разделя Калабрия от Сицилия. Разходете се с ферибот през пролива, за да посетите острова, или просто се насладете на зашеметяващите гледки към морето и планините.
  9. Джераче – в този красив град на върха на хълм се намират редица исторически сгради, сред които катедрала, замък и няколко църкви. Той е и чудесно място да опитате местните козе сирене, зехтин и вино.
  10. Локри – този древногръцки град е основан през VII в. пр. н. е. и сега е интересен археологически обект. Посетете руините на храма на Персефона, театъра и римските бани, за да се запознаете с живота в древна Гърция.

Хотели в Паргелия

Времето в Паргелия