Минори, Южна Италия

Минори (Minori) е град в провинция Салерно, регион Кампания, Югозападна Италия, разположен на Амалфийското крайбрежие.

Произходът на името Minori идва от връзката му в миналото с реката, която го пресича, La Rheggina, чието древно латинско име е Rheggina Minor. Това име съвпада с името на съседното село Майори, тогава известно като Rheggina Maior. С течение на времето то става известно просто като Minori. В него се намират добре запазени руини на римска вила, които са отворени за разглеждане от обществеността.

Какво да Видим в Минори

  1. Вила Романа – тази добре запазена римска вила датира от 1 век след Христа и има впечатляващи фрески и мозайки. Тя е задължителен обект за посещение от любителите на историята и изкуството.
  2. Плаж Минори е един от най-популярните плажове в района. Туристите могат да се отпуснат на плажа, да се потопят в кристално чистите води и да се насладят на гледката към околните скали.
  3. Базиликата “Санта Трофимена” – тази красива църква датира от 13-и век и е известна с красивите си фрески. Тя е задължителна за посещение от всеки, който се интересува от религиозна архитектура.
  4. Лимонови горички – Минори е известен със своите лимони, които се използват за производството на лимончело – популярен италиански ликьор. Посетителите могат да разгледат лимоновите горички и да се запознаят с историята и с начина на отглеждането им.
  5. Торе ди Минори е средновековна кула, построена през 16 век, за да защитава града от пирати. Днес тя предлага панорамна гледка към околността и е популярно място за снимки.
  6. Piazza dei Mulini е живописен площад, който се намира в сърцето на града и на който има красив фонтан, кафенета и магазини, в които се продават местни продукти.
  7. Равело – този близък град е известен със своите зашеметяващи градини, исторически сгради и спираща дъха гледка към Амалфийското крайбрежие. Посетителите могат да вземат автобус или такси от Минори, за да разгледат многобройните забележителности на Равело.
  8. Катедралата на Амалфи – тази впечатляваща катедрала датира от 11 век и се отличава със зашеметяваща византийска архитектура и сложни мозайки. Тя е задължителна за посещение от всеки, който се интересува от религиозна история и изкуство.
  9. Музей на фабриката за хартия – този малък музей пази историята на производството на хартия в региона. Посетителите могат да видят древни машини и да се запознаят с традиционните техники, използвани за производство и.
  10. Уроци по готварство – Минори е известен с вкусната си кухня, включваща пресни морски дарове, домашно приготвена паста и местни специалитети като лимончело. Посетителите могат да се включат в курсове по готварство, за да се научат как сами да приготвят тези ястия и да се докоснат до местната култура.

Хотели в Минори

Времето в Минори