Марина ди Монтенеро, Южна Италия

Марина ди Монтенеро е морски курорт с изглед към Адриатическо море, разположен в северния край на региона, на границата с Абруцо. Можете да стигнете до Монтенеро ди Бизача с кола, влак и самолет и след това да продължите към дестинацията си.

Какво да Видим в Марина ди Монтенеро

  1. Spiaggia della Lecciona: Този дълъг и широк плаж е един от най-популярните в района. Той е чудесно място да се попечете на слънце и да се насладите на чистите води на Средиземно море. Плажът е заобиколен от борови дървета и дюни, което му придава див и естествен вид.
  2. Форте деи Марми: Този близък град е известен с престижните си бутици, кафенета и ресторанти. Той е чудесно място за разходка и наслада от местната култура. В града има и историческа крепост, която си заслужава да се посети.
  3. Пиетрасанта: Това очарователно градче се намира само на кратко разстояние с кола от Марина ди Монтенеро. Известен е със своите художествени галерии, бутикови магазини и ресторанти. В града се намират и няколко красиви църкви и прекрасен централен площад.
  4. Лидо ди Камайоре: Този близък град е известен с дългия си, широк плаж и оживената крайбрежна алея. Това е чудесно място за разходка, наблюдение на хората и наслаждаване на местната атмосфера. В градчето има и няколко ресторанта и кафенета, където можете да хапнете.
  5. Пиза: Този исторически град се намира на около час път с кола от Марина ди Монтенеро. Известен е с емблематичната си наклонена кула, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. В града има и няколко други исторически забележителности и музеи, които си заслужава да бъдат посетени.

Хотели в Марина ди Монтенеро

Времето в Марина ди Монтенеро