Марина ди Камерота, Южна Италия

Марина ди Камерота се намира в южната част на Чиленто, на Тиренско море, и е пристанище на своята “община”. Градът се намира на 5 км от Камерота, на 8 км от Палинуро, на 25 км от Поликастро и на 90 км от Салерно. Градът е най-южният населен район на Кампания.

Марина ди Камерота е част от националния парк “Чиленто и Вало ди Диано”, чиято природна среда е съставена от “маки”, характерни за средиземноморските страни. Той е основно място за туризъм, особено през лятото, поради качеството на водата, което му носи наградата “Син флаг” за плаж всяка година от 2000 г. насам.

Марина ди Камерота е интересна и с палеонтологичните си пещери, в които през 80-те години на миналия век са открити човешки вкаменелости. В една от тези пещери, намираща се в зона Лентисела, е разположен музей, в който се съхранява “Лъвът от Капрера” (Leone di Caprera) – малка шхуна, която през 1880-1881 г. прекосява Атлантическия океан от Монтевидео до Ливорно.

Друг интересен обект представляват трите “телеграфни кули”, построени от Бурбоните и включени в системата от отбранителни и комуникационни пунктове по южната страна на Тиренското крайбрежие.

Плажовете в Марина ди Камерота включват:

 • Calanca – разположен между две скали, с фин пясък и малка дълбочина. От него се открива гледка към острова на Марина ди Камерота. До него се стига за 5 минути пеша от центъра.
 • Marina delle Barche е плаж с фин пясък, койот се намира се на 10 минути пеша от центъра.
 • Lentiscelle е каменист плаж на 1 км от центъра.
 • Mingardo’ – поредица от дълбоки плажове, които се простират от Марина ди Камерота до Палинуро.
 • Spiaggia del Troncone е плаж с фини камъчета, защитен от висока скала. От 2011 г. тук нудизмът е разрешен от общинската администрация на Камерота

Какво да Видим в Марина ди Камерота

 1. Spiaggia del Mingardo: Този красив плаж е един от най-популярните в Марина ди Камерота. Разположен е в залив, заобиколен от скали, и предлага кристално чисти води и бял пясък.
 2. Cala Bianca: Кала Бианка: Друг красив плаж в Марина ди Камерота, Кала Бианка, е малък залив с кристално чисти води и бял пясък. До него се стига само с лодка или пеша.
 3. Порто Инфрески: Това живописно пристанище се намира на западния бряг на националния парк Чиленто. То е чудесно място за отдих и наслада от красивите гледки към морето и планините.
 4. Monte degli Ulivi: Това е красива туристическа пътека, която започва от центъра на Марина ди Камерота и води до върха на хълм, покрит с маслинови горички. От върха можете да се насладите на панорамна гледка към морето и града.
 5. Parco degli Ulivi: Този парк се намира в центъра на Марина ди Камерота и е чудесно място за отдих и наслада от сянката на маслиновите дървета.
 6. Castello Marchesale: Този исторически замък се намира в центъра на Марина ди Камерота и датира от 16 век. Сега се използва като място за провеждане на културни събития и изложби.
 7. Chiesa di San Domenico: Тази красива църква се намира в центъра на Марина ди Камерота и датира от 17-ти век. Известна е с красивата си барокова архитектура.
 8. Гроте Марина ди Капо Палинуро: Тези красиви морски пещери се намират близо до Марина ди Камерота и са популярна дестинация за разходки с лодка.
 9. Baia degli Infreschi: Този красив залив се намира близо до Марина ди Камерота и е достъпен само с лодка. Това е чудесно място да се насладите на красивата природа и да поплувате в кристално чистите води.
 10. Centro Storico: Историческият център на Марина ди Камерота е красив район с тесни улички, очарователни магазинчета и традиционни ресторанти. Това е чудесно място за разглеждане и опознаване на местната култура.

Хотели в Марина ди Камерота

Времето в Марина ди Камерота