Кастелпетросо, Южна Италия

Кастелпетросо е община в провинция Исерния, италиански регион Молизе, разположена на около 25 км западно от Кампобасо и на около 10 км югоизточно от Исерния. Кастелпетросо граничи със следните общини: Карпиноне (Carpinone), Кастелпицуто (Castelpizzuto), Петоранело дел Молизе (Pettoranello del Molise), Санта Мария дел Молизе (Santa Maria del Molise).

Какво да Видим в Кастелпетросо

  1. Santuario dell’Addolorata е красива църква, която е вградена в склона на планината. Разположението на църквата е спиращо дъха, а интериорът е украсен с красиви произведения на изкуството и фрески.
  2. Кастело Пандоне е средновековен замък, който е реставриран и превърнат в музей. Посетителите могат да разгледат различните стаи на замъка и да се запознаят с историята му.
  3. Киеза Сан Микеле Арканджело – тази църква датира от 11 век и се отличава със зашеметяваща архитектура и произведения на изкуството.
  4. Музеят на археологията в Кастелпетросо представя историята на града и околностите му. Експонатите включват древни артефакти, вкаменелости и местни занаяти.
  5. Пиаца дела Киеза е главният площад в Кастелпетросо. Посетителите могат да се насладят на кафе или храна в някое от кафенетата или ресторантите около площада.
  6. Национален парк Абруцооз – този национален парк се намира наблизо и е чудесно място за разходки или каране на велосипед.
  7. Лаго ди Кастел Сан Винченцо е езеро, коеот се намира точно до Кастелпетрозо и е предпочитано място за риболов, разходка с лодка или просто за наслаждаване на пейзажа.
  8. Cantine D’Uva е местна винарна, която предлага обиколки и дегустации за посетителите.
  9. Palazzo Ducale е исторически дворец, който се намира в близкия град Бовино и си заслужава да бъде посетен заради зашеметяващата му архитектура и колекция от произведения на изкуството.
  10. Феста ди Сан Микеле е ежегоден фестивал, който се провежда през септември и е посветен на светеца-покровител на града – Сан Микеле. Фестивалът включва паради, музика на живо и фойерверки.

Хотели в Кастелпетросо

Времето в Кастелпетросо