Капри, Южна Италия

Капри е остров, в Тиренско море край полуостров Соренто, от южната страна на Неаполитанския залив в регион Кампания в Италия. Главният град Капри, който се намира на острова, носи същото име. Той е курорт още от времето на Римската република.

Някои от основните характеристики на острова включват Marina Piccola (малкото пристанище), Belvedere of Tragara (висока панорамна алея, осеяна с вили), варовиковите скали, наречени морски комини, които стърчат над морето (faraglioni), град Анакапри, Синята пещера (Grotta Azzurra), руините на императорските римски вили и гледките към различни градове около остров Капри, включително Позитано, Амалфи, Равело, Соренто, Нерано и Неапол.

Капри е част от регион Кампания, метрополия Неапол. Град Капри е община и е основният населен пункт на острова. Островът има две пристанища – Марина Пикола и Марина Гранде (главното пристанище на острова). Отделната община Анакапри се намира на хълмовете на запад.

Какво да Видим в Капри

  1. Синята пещера – Синята пещера е известна морска пещера на острова, която е известна с електриково синята си вода. Естествената светлина от входа на пещерата се отразява върху водата, създавайки уникална и спираща дъха атмосфера.
  2. Скалите Фараглиони – тези скали задължително трябва да се видят при посещение на Капри. Те представляват три високи скални образувания, които стърчат от водата и създават драматична и зашеметяваща гледка.
  3. Вила Сан Микеле – тази красива вила е построена от шведския лекар и писател Аксел Мунте. От нея се открива невероятна гледка към острова и Неаполитанския залив.
  4. Пиаца Умберто I – познат още като La Piazzetta, този площад в сърцето на град Капри е популярно място, където можете да се насладите на еспресо или джелато, докато наблюдавате хората.
  5. Анакапри – вторият град на острова предлага по-спокойна атмосфера от тази в град Капри. Акцентът в Анакапри е вила Сан Микеле, която има красиви градини и с невероятно гледки.
  6. Монте Соларо е най-високата точка на острова с панорамна гледка към Капри, Неаполитанския залив и околните острови.
  7. Градините на Августез – от тези красиви градини се открива зашеметяваща гледка към морето и скалите Фараглиони. Градините са дом и на разнообразни цветя и растения.
  8. Марина Гранде: Марина Гранде – най-голямото пристанище на острова е чудесно място за разходка.
  9. Виа Круп – този криволичещ път е инженерно чудо, което свързва град Капри с Марина Пикола. От него се откриват зашеметяващи гледки към морето и скалите Фараглиони.
  10. Разходка лодка – един от най-добрите начини да разгледате Капри е с лодка, която може да наемете, за да разгледате крайбрежието на острова, поплувате в уединени заливчета и да се приближите до скалите Фараглиони.

Хотели в Капри

Времето в Капри