Замброне (на италиански: Zambrone) е град в провинция Вибо Валентия, регион Калабрия, разположена на около 60 км югозападно от Катандзаро и на около 9 км северозападно от Вибо Валентия. Към 31 декември 2004 г. населението му е 1 803 души, а площта му е 14,4 кв. км (5,6 кв. мили).

В града се намира първият воден парк в Южна Италия – Aquapark di Zambrone.

Какво да Видим в Замброне

  1. Тропея: Посетете близкия град Тропея, който е известен с красивите си плажове, кристално чистата вода и зашеметяващите гледки от скалите.
  2. Spiaggia di Zambrone: Собственият плаж на Замброне представлява дълга и широка ивица от фин пясък и се смята за един от най-красивите плажове в района.
  3. Il Castello: Този древен замък е построен през 11 век и е разположен на хълм с изглед към града. От замъка се открива зашеметяваща гледка към околността.
  4. Светилището Санта Мария дел’Изола: Тази зашеметяваща църква е разположена на скалисто възвишение с изглед към морето и е една от най-емблематичните забележителности в Калабрия.
  5. Фар Capo Vaticano: От този фар се открива спираща дъха панорамна гледка към крайбрежието и Тиренско море.
  6. Плаж Гротичеле: Този уединен плаж е разположен в залив, заобиколен от скали, и е известен с кристално чистите си води.
  7. Пицо: Посетете близкия град Пицо, който е известен с вкусния си сладолед и зашеметяващия замък Castello Murat.
  8. Сера Сан Бруно: Направете си еднодневна екскурзия до близкия град Сера Сан Бруно, който е разположен в националния парк Аспромонте и е известен със зашеметяващата си природна красота.
  9. Археологическият музей на Вибо Валентия: Този музей се намира в близкия град Вибо Валентия и съхранява колекция от древногръцки артефакти.
  10. Планината Етна: Етна, най-високият действащ вулкан в Европа, е задължителна атракция за тези, които се интересуват от природа и дейности на открито.

Хотели в Замброне

Времето в Замброне