Форте дей Марми, Централна Италия

Форте дей Марми е морски град и община в провинция Лука, в северната част на Тоскана. Той е родното място на Паола Руфо ди Калабрия, кралица на Белгия от 1993 до 2013 г.

Туризмът е основната дейност на жителите на Форте дей Марми. Населението на градчето, възлизащо на около 7700 души, почти се утроява през лятото заради стотиците туристи, които идват главно от Флоренция, Милано, Германия и Русия. Форте дей Марми е една от основните дестинации, които привличат италианската висша класа.

На италиански Форте дей Марми означава “Крепост на мраморите”. Името на града идва от крепостта, която се издига в средата на главния площад, построена по времето на великия херцог Петер Леополд, който през 1788 г. става Леополд II, император на Свещената Римска империя.

Крепостта е построена, за да защитава крайбрежието от външни нападения, но през XIX и в началото на XX в. се превръща в място, където се складира мраморът, добит от Алпи Апуане (това са същите планини, от които произхожда прочутият мрамор от Карара), преди да бъде изпратен на кея за превоз.

Какво да Видим във Форте дей Марми

  1. Плаж Forte dei Marmi: Плажът на града е един от най-известните в Италия. Той е дълъг, пясъчен плаж, който се простира на няколко мили. Плажът е чист, добре поддържан и разполага с множество съоръжения за посетителите.
  2. Пазар Форте дей Марми: Пазарът в града се провежда всяка сряда на централния площад. Той е популярна атракция както за местните жители, така и за туристите, и предлага широка гама от стоки, включително дрехи, обувки, чанти и домакински артикули.
  3. Пристанище Форте дей Марми: Пристанището е популярно място за разходка и за наслаждаване на гледката към морето. По кейовете има и ресторанти и кафенета, където можете да се отпуснете и да се насладите на атмосферата.
  4. Вила Версилия: Тази историческа вила е построена в началото на 1900 г. и сега е музей. Във вилата са изложени произведения на изкуството и артефакти от историята и културата на района.
  5. Църквата Сант’Ермете: Тази красива църква е построена през 1700 г. и е посветена на светеца-покровител на Форте дей Марми. Църквата се отличава с красиви произведения на изкуството и архитектура.
  6. Музей Уго Гуиди: Този музей е посветен на творбите на художника Уго Гуиди, който е живял и работил във Форте дей Марми. Музеят представя колекция от негови картини, скулптури и други произведения.
  7. Пинета ди Поненте: Този красив парк се намира в непосредствена близост до центъра на града и е популярно място за разходка или каране на колело. Паркът разполага с борова гора, езеро и няколко пътеки, които посетителите могат да разгледат.
  8. Вила Бертели: Тази историческа вила сега е културен център, в който се провеждат художествени изложби, концерти и други събития. Вилата е заобиколена от красиви градини и е чудесно място да се насладите на пейзажа.
  9. Баньо Анджело: Този плажен клуб е един от най-популярните във Форте дей Марми. Той разполага с ресторант, бар и лаундж зона, както и с множество шезлонги и чадъри, където посетителите могат да се отпуснат и да се насладят на слънцето.
  10. Пиетрасанта: Този близък град е известен със своето изкуство и култура. В него се намират няколко галерии и ателиета и се отличава с красива архитектура и оживена атмосфера.

Хотели във Форте дей Марми

Какво е Времето във Форте дей Марми