Фиумичино, Централна Италия

Името буквално означава малка река. Градчето “Фиумичино” не бива да се бърка с едноименната река Фиумичино, която е малка река близо до Римини.

Фиумичино се намира се на брега на Тиренско море и граничи с общините Ангилара Сабазия, Черветери, Ладисполи и Рим. Разположен е в северната част на устието на река Тибър, в непосредствена близост до Остия.

Във Фиумичино се намира най-голямото летище в Италия – летище “Леонардо да Винчи – Фиумичино”, което включва и железопътната гара Fiumicino Aeroporto. В града се намират и централните офиси на авиокомпаниите Alitalia и Blue Panorama Airlines.

Освен това във Фиумичино има голям риболовен център на брега на Тиренско море и морски курорт.

Какво да Видим във Фиумичино

  1. Остия Антика: Остия Антика е древен римски град, който предлага на посетителите възможност да разгледат впечатляващи руини, включително театър, форум и обществени бани.
  2. Плажът на Фиумичино: Известен с кристално чистите си води и фин златист пясък, плажът Фиумичино е популярно място както за местните жители, така и за туристите. Той е идеалното място за почивка и наслада от средиземноморското слънце.
  3. Парк Леонардо: В този голям търговски център се намират разнообразни магазини, ресторанти и кина. Това е чудесно място да прекарате деня си в пазаруване или да отидете на кино.
  4. Торе Клементина: Тази средновековна кула датира от 12-и век и предлага зашеметяваща гледка към околността.
  5. Некрополът Черветери: Този древен етруски некропол се намира на кратко разстояние с кола от Фиумичино и е дом на стотици гробници, много от които са украсени със сложни дърворезби и рисунки.
  6. Il Castello di Giulio II: Този замък от XV в. е построен от папа Юлий II и сега служи като музей, в който е представена колекция от средновековни артефакти и произведения на изкуството.
  7. Fiera di Roma: В този голям конгресен център през годината се провеждат различни събития, включително търговски изложения, изложби и концерти.
  8. Макаре: Това малко градче, разположено в непосредствена близост до Фиумичино, е известно с живописните си плажове и старинни магазини и кафенета.
  9. Le Terme di Stigliano: Този термален курорт, разположен в близкия град Канале Монтерано, предлага на посетителите възможност да се отпуснат и да релаксират в естествени горещи извори.
  10. Museo delle Navi Romane: Този малък музей представя останките от древноримски кораби, открити в близкото пристанище. Това е чудесно място да научите за историята на региона и неговото значение в древността.

Хотели във Фиумичино

Времето във Фиумичино