Силви, Централна Италия

Силви е тясно свързан с историята на Атри, тъй като се намира само на кратко разстояние. През XIII и XIV в. Силви е основен елемент от системата за защита на крайбрежието, която се основава на дневни и нощни сигнали чрез огньове и дим, за да предупреждава правителството в Неапол за честите десанти на турци и пирати. Чрез поредица от огледала, огнени и димни сигнали тази крайбрежна отбрана можела да предава информация, която можела да бъде получена в Неапол (столицата на кралството) само за няколко часа.

През XIV в. средновековният квартал Каструм Силви, както е бил известен, става владение на абатството Сан Джовани ин Венере (намиращо се на километри от него, в днешната провинция Киети), след което преминава под юрисдикцията на фамилията Акуавива от Атри. По онова време Силви Марина е малко бедно рибарско пристанище. Силви остава владение на Атри до пристигането на Наполеон в Италия, който през 1806 г. премахва феодализма.

До 1863 г. изграждането на крайбрежната железница и гарата на брега спомагат за развитието на частта “Марина” на Силви, която малко по малко поема управлението и администрацията, благодарение най-вече на инвестициите в туристическия сектор. През 1931 г. седалището на общината е преместено от “Силви Паезе” в “Силви Марина”, която за няколко години се превръща във важен морски курорт и става административен център на цялата територия – от крайбрежието до околните хълмове.

Какво да Видим в Силви?

  1. Silvi Paese е историческият център на Силви. Тесните улички, малките площади и старинните сгради ще ви пренесат в друго време. Този район е идеално място за разходка и за да усетите атмосфера на града.
  2. Торе ди Черано (Кулата Черано) е кула от XVI в., която се издига на хълм с изглед към Адриатическо море. Тази кула е построена, за да защитава крайбрежието от пиратски нападения. Сега в нея се помещава музей.
  3. Плажът – Силви разполага с километри пясъчни плажове с кристално чиста вода, които са идеални за плуване, слънчеви бани и водни спортове. Можете да наемете шезлонги и чадъри или просто да разпънете кърпа на пясъка.
  4. Църквата “Сан Салваторе” е красива църква в центъра на Силви Паезе. Тя е в романски стил и датира от тринадесети век. Заслужава си да я посетите, за да се полюбувате на старинната архитектура и красивите фрески.
  5. Пескара – Пескара е близък град, който може да посетите, докато сте в Силви. Пескара е приятен град с красива крайбрежна улица, множество ресторанти и барове, както и с бурен нощен живот.
  6. Археологически музей на Силви е дом на колекция от древни артефакти и археологически находки от околността. Той е чудесно място за запознаване с историята и културата на региона.
  7. Национален парк Гран Сасо се намира на кратко разстояние с кола от Силви и е предпочитано място за пешеходен туризъм, катерене и дейности на открито. В парка се намират някои от най-високите върхове на Апенините.
  8. Замъкът Силви е средновековен замък, който датира от XI век. Намира се в Силви Паезе и от него се откриват чудесни панорамните гледки към околността.
  9. La Fontana delle 99 Cannelle (Фонтанът на 99-те чучура) е фонтан, разположен в близката Л’Акуила. Той е историческа забележителност, която датира от XIII в. и е известен с многото си чучури.
  10. Museo Casa Natale di Gabriele D’Annunzio (Музеят на родното място на Габриеле Д’Анунцио) се намира в близката Пескара. Музеят е посветен на известния италиански поет и писател и е място, което може да посетите, за да се запознаете с живота и творчеството му.

Хотели в Силви

Времето в Силви