Сан Феличе Чирчео, Централна Италия

Сан Феличе Чирчео (на италиански: San Felice Circeo) е град в провинция Латина, регион Лацио, Централна Италия.

В договора, подписан между Картаген и Рим през 509 г. пр.н.е., картагенците се съгласяват да не нападат Цирцео, наричан тогава Цирцеи.

През 209 г. пр.н.е., по време на Втората пуническа война, Цирцео е една от дванадесетте латински колонии, които отказват да плащат повече военни вноски към Рим и в реултат на това през 204 г. е нападнат.

Римският триумвир Лепид е заточен тук след падането си през 36 г. пр.н.е. от бъдещия император Октавиан.

Какво да Видим в Сан Феличе Чирчео?

  1. Национален парк Circeo – този природен парк е красив резерват, който обхваща крайбрежната зона на Сан Феличе Чирчео. Той е отлично място да се насладите на красивите пейзажи, да се разходите и да се полюбувате на дивата природа.
  2. Старият град. Старият град е очарователно място за разходки с тесните си улички, цветни къщи и прекрасни магазини. Докато сте там разгледайте местната архитектура, и опитайте местната храна и напитки.
  3. Торе Паола е кула, разположена в края на крайбрежната алея. Тя е чудесно място, от където може да се любувате на красивата гледка на залеза и направите красиви снимки, на които приятелите ви да завидят.
  4. Grotta delle Capre (пещерата на козите) е пещера, разположена в скалите на планината Чирчео. От площада на Via della Grotta delle Capre до пещерата се стига по лесна за ходене пътека. Пещерата през лятото е идеално място за плаж.
  5. Катедралата Сан Феличе е красива църква, разположена в стария град. Тя има впечатляваща барокова фасада и красив интериор, който си заслужава да бъде видян.
  6. Чирчео е красива планина, която е популярно място за пешеходен туризъм. От нея се открива красива гледка към крайбрежието и близките острови. Тя е и отлично място за наблюдение на птици.
  7. Вила на Домициан – тази древна вила е красив археологически обект, разположен в националния парк Чирчео. Тя е построена по време на управлението на император Домициан и си заслужава да бъде посетена.
  8. Морски пещери – крайбрежието на Сан Феличе Чирчео е осеяно с красиви морски пещери, които си заслужава да бъдат разгледани. Можете да направите обиколка с лодка или да наемете каяк, за да им се полюбувате отблизо.
  9. Плажовете с кристално чиста вода и пясъчни брегове, където може да се печете и да плувате в морето.
  10. Пиаца дел Комуне е красив площад, който се намира в сърцето на стария град и е отлично място за отмора, пиене на кафе или чаша вино и наблюдаване на местния живот.

Хотели в Сан Феличе Чирчео

Времето в Сан Феличе Чирчео