Сан Бенедето Дел Тронто

Сан Бенедето дел Тронто (на италиански: San Benedetto del Tronto) е град и в провинция Асколи Пичено, регион Марке, Италия. Разположен е на брега на Адриатическо море и е активно рибарско пристанище и един от основните морски курорти на централното адриатическо крайбрежие. Разположен е в устието на река Албула, а територията му се простира до река Тронто на юг.

От 1998 г. плажът  Ривиера деле Палме ежегодно е награждаван със Син флаг. Синият флаг е сертификат, който се присъжда на плажове и яхтени пристанища от Фондацията за екологично образование, които отговарят на нейните екологични стандарти.

През март градът е домакин на финала на последния етап от колоездачното състезание Тирено-Адриатико. Сан Бенедето е домакин и на популярното тенис събитие Challenger Tour, което се провежда всеки юли и привлича някои от най-добрите играчи в света.

Историята на Сан Бенедето Дел Тронто

През вековете Сан Бенедето дел Тронто се е превърнал в риболовен и туристически център от първостепенно национално значение. Макар и в постоянен спад, този сектор продължава да бъде движеща сила за местната икономика, ако не се разглежда само морската част (имайте предвид, че Сан Бенедето дел Тронто е второто италианско пристанище след Мазара дел Вало по количество уловена риба и брой рибарски лодки и един от най-големите рибни пазари в Италия), а се вземат предвид всички свързани с него отрасли и най-вече силно развитата консервна промишленост, която, създадена за подпомагане на търговията с риба, сега работи и с други хранителни продукти, най-вече с плодове и зеленчуци. В Сан Бенедето дел Тронто се намира и център за професионално обучение на работници, занимаващи се с морски риболов.

Какво да Видим в Сан Бенедето Дел Тронто?

  1. Лунгомаре е главната крайбрежна алея, която минава покрай плажа и е чудесна за вечерна разходка.
  2. Площад XX Settembre е главният площад на града, където се намират Палацо Комунале (Кметството) и Катедралата.
  3. Порто ди Сан Бенедето дел Тронто – пристанището е популярна дестинация както за местните жители, така и за туристите. То е чудесно място да наблюдавате залеза и да опитате различни морски дарове.
  4. Музей на морето – посветен е на историята на морето и риболовната култура на града.
  5. Вила Бонапарт е красива вила, построена от брата на Наполеон Бонапарт, която сега е музей.
  6. Театро Конкордия е чудесно място за посещение на представление или концерт, докато сте в града.
  7. Parco della Pace е чудесен парк за почивка, в който има детска площадка и езеро с патици.
  8. Лунгомаре ди Порто д’Асколи е друга крайбрежна алея, която минава покрай плажа и има много ресторанти и кафенета.
  9. Torre dei Gualtieri е кула, от която се открива прекрасна гледка към града.
  10. Фермо е близък град, който си заслужава да бъде посетен. Той има красив исторически център с катедрала и много магазини и ресторанти.

Хотели в Сан Бенедето Дел Тронто

Времето в Сан Бенедето Дел Тронто