Сабаудия, Централна Италия

На час и половина южно от Рим се намира крайбрежният град Сабаудия. Той е един от няколкото града, построени върху пресушеното по заповед на Бенито Мусолини блато Агро Понтино. Основната част от работата е били извършена от работници, транспортирани от бедните райони на Северна Италия. Тези градове са построени, за да може фашисткият режим да осигури жилища за нарастващото градско население на големите италиански градове.

Архитектите Джино Канчелоти, Еудженио Монтуори, Луиджи Пичинато и Алфредо Скалпели са отговорни за плана на града и много от сградите, след като печелят конкурс за проектиране на Сабаудия, спонсориран от Мусолини. Работата по изграждането на града започва на 5 август 1933 г. и е завършена 253 дни по-късно.

Сабаудия е град, често посещаван от жителите на Рим и Неапол, тъй като се намира на около половината път между двата града. Сабаудия има 15-километров плаж, който може да се похвали със знака Bandiera Blu (Син флаг), присъждан от Фондацията за екологично образование (FEE).

FEE дава оценка на плажа въз основа на качеството на водата, практиките за рециклиране и управление на отпадъците, наличието на спасители и наличието на пешеходни пътеки и зелени площи. Заобиколен от гората Чирчео, до него се достига по пешеходна пътека по протежение на цялото крайбрежие.

Какво да Видим в Сабаудия?

  1. Плажът. Сабаудия е известна с красивите си плажове. Дългата ивица златист пясък, кристално чистата вода и зашеметяващите залези го превръщат в идеалното място за отдих.
  2. Национален парк Circeo. Паркът се намира близо до Сабаудия и е задължителна да бъде посетен. Той е дом на разнообразни диви животни, включително елени, диви свине и вълци. Има и няколко туристически пътеки, от които се откриват предлагат зашеметяващи гледки.
  3. Торе Паола е старинна кула, построена през XVI в., за да защитава града от пиратски нападения. Днес тя е популярна туристическа атракция, от която се открива чудесна гледка към морето.
  4. La Grotta delle Capre е красива пещера, намираща се близо до Сабаудия. Пещерата е дом на разнообразни морски обитатели, включително раци, омари и октоподи.
  5. Museo Della Landolina е малък музей, който е посветен на историята и културата на Сабаудия. Това е чудесно място, където можете да научите повече за миналото и настоящето на града.
  6. Монте Чирчео е планина, намираща се близо до Сабаудия. Тя е чудесно място за пешеходен туризъм и предлага зашеметяващи гледки към морето и околния пейзаж.
  7. Il Lungomare е красива крайбрежна алея по протежението на плажа в Сабаудия. Тя е чудесно място за разходка и за наслаждаване на морския бриз.
  8. Piazza Del Comune е главният площад в Сабаудия. Той е заобиколен от красиви сгради и е чудесно място да поседнете и да наблюдавате хората.
  9. Parco Nazionale Del Circeo е национален парк, който се намира близо до Сабаудия. Той е чудесно място за разходки и наблюдение на птици и диви животни.
  10. Пещерите на Пастена са красиви пещери, които се намират близо до Сабаудия. В тях се ще видите зашеметяващи сталактити и сталагмити.

Хотели в Сабаудия

Времето в Сабаудия