Розето дели Абруци, Централна Италия

Розето дели Абруци (на италиански: Roseto degli Abruzzi) е град в провинция Терамо, регион Абруцо, Централна Италия. Той е морски курорт на Адриатическо море и е с население 24,000 жители. В географско отношение Розето е разположен на устията на реките Вомано и Тордино. Той е вторият по големина град в провинцията. През последното десетилетие градът е свидетел на значителен растеж в кварталите Борсакио, който се намира в северната част, Кампо а Маре покрай морския бряг и Волтаросто на запад.

През Розето минава главна железопътна линия север-юг, и която го свързва със столиците на провинцията Пескара и Терамо.

Близките до Розето дели Амбруци градове са Атри, Джулианова, Моро д’Оро, Москиано Сант’Анджело, Нотареско и Пинето. Розето е популярно крайбрежно място, известно не само в Италия и по света. Понякога се нарича Lido delle Rose (Плажът на розите).

Какво да Видим в Розето дели Абруци?

  1. Лунгомаре Триест е красива крайбрежна алея е идеалното място за разходка. Гледката към морето е неповторима.
  2. Piazza della Rinascita  е главният площад на града, заобиколен от ресторанти, барове и магазини. Това е чудесно място за почивка и наблюдение на хората.
  3. Torre del Cerrano е стражева кула от XVI в., разположена на плажа, която е превърната в център за морска биология.
  4. Museo Civico Archeologico е археологически музей, в който се съхраняват древни артефакти и експонати, които разказват за богатата история на града.
  5. Chiesa di Sant’Antonio da Padova е красива църква се отличава с красиви фрески. Задължителна за посещение от всеки, който се интересува от религиозна архитектура.
  6. Spiaggia dei Fiori е плаж, популярен както сред местните жители, така и сред посетителите, заради кристално чистите си води и мекия си пясък.
  7. Parco della Scienza е чудесно място за семейства с деца, тъй като предлага интерактивни експонати и практически занимания.
  8. Riserva Naturale Regionale del Borsacchio е природен резерват, където можете да се разходите, да карате колело или просто да се отпуснете и да се насладите на красивата природа.
  9. Festa di San Giovanni Battista е ежегоден фестивал с музика, храна и фойерверки, който се провежда през юни и е в чест на светеца-покровител на града.
  10. Agriturismo Valle della Luna е чудесно място за опознаване на местната култура и кухня. Предлагат се обиколки с екскурзовод и дегустации на местно вино и зехтин.

Хотели в Розето дели Абруци

Времето в Розето дели Абруци