Порто Реканати, Централна Италия

Порто Реканати е градче с около 12 500 жители в провинция Мачерата, регион Марке в Централна Италия. Той е североизточният крайбрежен град на провинцията. Става самостоятелен град на 15 януари 1893 г., когато поради декрет, подписан от италианския крал Умберто I, крайбрежните селища на Порто Реканати са отделени от Реканати.

Територията на общината е изцяло равнинна и е разположена в близост до планината Конеро. Морската граница на града, определена на север от устието на река Мусоне, се простира на около два километра на юг, отвъд устието на река Потенца. Централната част на Порто Реканати е основно оформена от чакълести плажове и стръмно море с дълбоко дъно също на няколко крачки от морския бряг, за разлика от близките градове Потенца Пичена и Чивитанова Марке.

В замъка Castello Svevo (Замъкът на Хохенщауфен), построен през XIII-XV в. като крепостна стена срещу нападенията на турските пирати, се помещава Общинската художествена галерия, която в девет зали събира картини, предимно от 1850 г. до началото на XX в. дело на Джино Северини, Филипо Де Пизис, Отоне Розай, Виторио Матео Коркос, Джовани Фатори, Доменико Морели, Джовани Коста и Силвестро Лега.

Сред църквите му са енорийската църква “Сан Джовани Батиста” и малкият параклис “Киезета дела Бандеруола”.

Какво да Видим в Порто Реканати

  1. Плажове: Порто Реканати е известен с красивите си пясъчни плажове, които са популярни както сред местните жители, така и сред туристите. Най-популярните плажове са Spiaggia di Porto Recanati, Lido La Capannina и Lido Giglio.
  2. Лунгомаре: Разходете се по Лунгомаре – живописна крайбрежна алея, която се простира покрай бреговата линия. От Лунгомаре се откриват зашеметяващи гледки към Адриатическо море и околния пейзаж.
  3. Пиаца дела Либерта: Пиаца дела Либерта е главният площад в Порто Реканати и е заобиколен от исторически сгради и магазини. Това е чудесно място, където можете да си вземете кафе или сладолед и да се насладите на местната атмосфера.
  4. Castello Svevo: Кастело Свево е средновековен замък, който датира от 12 век. Той се намира в историческия център на Порто Реканати и е отворен за посетители.
  5. Museo della Marineria: Museo della Marineria е морски музей, който представя историята на риболова и мореплаването в региона. Той се намира в бивша рибарска къща и съдържа колекция от рибарски лодки, мрежи и други артефакти.
  6. Монте Конеро: Ако търсите приключения на открито, отидете до Монте Конеро – близка планина, която предлага туристически пътеки, зашеметяващи гледки и възможности за скално катерене и други дейности на открито.
  7. Дегустация на вино: Марке е известен със своето вино, така че не забравяйте да опитате някои от местните сортове, докато сте в Порто Реканати. Можете да посетите местните винарни за дегустации и обиколки.

Хотели в Порто Реканати

Времето в Порто Реканати