Пинето, Централна Италия

Пинето е известен като един от Sette Sorelle (“Седемте сестри”), седемте адриатически плажни курорта в провинция Терамо. От север на юг те са Martinsicuro, Alba Adriatico, Tortoreto, Giulianova, Roseto degli Abruzzo, Pineto и Silvi Marina. Плажовете на Пинето многократно са получавали “Син флаг” (от Фондацията за екологично образование – знак за качество на водата).

Кулата на Черано (Torre di Cerrano) се намира на 2 км от центъра на града, на южната граница на града със Силви Марина. Построена е през XVI в. от императора на Свещената римска империя Карл V като наблюдателна кула, за да се предпазва от нападения. Днес в кулата се помещава модерна лаборатория по морска биология.

Бъдещите планове на Министерството на околната среда, администрацията на провинцията, администрацията на града и университета в Терамо за това място включват създаването на морски парк.

На улица “Д’Анунцио” се намират патрицианските резиденции в неокласически стил – вила “Маручи”, вила “Претароли”, вила “Качанини” и вила “Падула” във венециански стил.

Какво да Видим в Пинето

  1. Torre di Cerrano: Тази кула от 16-и век е разположена на хълм с изглед към морето и предлага панорамна гледка към бреговата линия.
  2. Parco Filiani: Този парк е чудесно място за отдих и наслада на природната красота на Пинето. Той разполага с езеро, детска площадка и няколко места за пикник.
  3. Pineta Catucci: Тази борова гора е идеална за спокойна разходка или каране на колело. Също така е чудесно място за пикник или просто за сядане и почивка.
  4. Лунгомаре: Крайбрежната алея е чудесно място за разходка и наслаждаване на морския бриз. По пътя има и няколко ресторанта и кафенета.
  5. Chiesa di Santa Maria del Rosario: Тази красива църква се намира в сърцето на Пинето и разполага със зашеметяващи фрески и произведения на изкуството.
  6. Museo delle Arti e Tradizioni Popolari: Този музей представя традиционните занаяти и обичаи на региона Абруцо и е задължително място за посещение от любителите на историята.
  7. Spiaggia di Pineto: Този пясъчен плаж е една от основните забележителности на Пинето. Той е чист, добре поддържан и предлага зашеметяваща гледка към Адриатическо море.
  8. Пиаца делла Либерта: Този оживен площад е центърът на социалната активност в Пинето. Той е заобиколен от магазини, кафенета и ресторанти и е чудесно място за наблюдение на хора.
  9. Порто ди Пинето: Това малко пристанище е чудесно място, където можете да наблюдавате рибарските лодки, които идват и си отиват, и да опитате от пресните морски дарове, с които е известно Пинето.
  10. Riserva Naturale del Borsacchio: Този природен резерват е дом на голямо разнообразие от растителни и животински видове, включително редки птици и пеперуди. Той е чудесно място за опознаване на природната красота на региона Абруцо.

Хотели в Пинето

Какво е Времето в Пинето