Пескара, Централна Италия

Пескара е столица на провинция Пескара в регион Абруцо в Италия. Това е най-населеният град в Абруцо, с 119 217 (2018 г.) жители (и приблизително 350 000 с хората в метрополията). Разположена на адриатическия бряг при устието на река Атерно-Пескара, днешната община е създадена през 1927 г., като обединява общините на старата крепост Пескара – частта на града на юг от реката, и Кастеламаре Адриатико – частта на града на север от реката. Околностите са включени в провинция Пескара.

Главната търговска улица на града е Корсо Умберто I, която минава между два площада, започвайки от Пиаца дела Република и достигайки до морския бряг на Пиаца Примо Маджо. В правоъгълника, който тя образува заедно с Corso Vittorio Emanuele II и Via Nicola Fabrizi, се намира главният търговски район, затворен в зона с ограничения за шофиране, където са разположени няколко от най-добрите модни магазини.

Корсо Мантоне, трасето на старата Пескара, от много години е център на нощния живот на града.

Кметството и администрацията на провинцията се намират на Пиаца Италия, близо до реката, а в зоната между нея и кампуса на университета “Д’Анунцио” на юг през годините се разви бизнес район, докато яхтеното пристанище е разположено непосредствено на юг от устието на реката.

Пескара се обслужва и от важно международно летище – летище Абруцо, както и от едно от най-големите туристически пристанища на Адриатическо море и в Италия – пристанище Пескара.

Какво да Видим в Пескара

  1. Piazza Salotto: Този централен площад е сърцето на Пескара и е дом на множество ресторанти, кафенета и магазини. Това е чудесно място за почивка и наблюдение на хората.
  2. Понте дел Маре: Този мост се простира над река Пескара и е популярно място за разходки, джогинг и колоездене. От него се открива зашеметяваща гледка към града и Адриатическо море.
  3. Museo delle Genti d’Abruzzo: Този музей е посветен на историята и културата на региона Абруцо и включва експонати, посветени на традиционните занаяти, селското стопанство и кухнята.
  4. Порто ди Пескара: Това пристанище е средище на активност, където през целия ден пристигат и отплават рибарски лодки и плавателни съдове за развлечение. Това е чудесно място да наблюдавате залеза и да се насладите на вечеря с морски дарове.
  5. Riserva Naturale Pineta Dannunziana: Този природен резерват е спокоен оазис в сърцето на града, с пешеходни пътеки, езеро и богата дива природа.
  6. Basilica della Madonna dei Sette Dolori: Тази красива църква датира от XVIII в. и се отличава с богато украсена барокова архитектура и произведения на изкуството.
  7. Фонтан Nave di Cascella: Този впечатляващ фонтан е произведение на изкуството на местния скулптор Пиетро Касела и изобразява кораб, заобиколен от морски обитатели.
  8. Лунгомаре Матеоти: Тази крайбрежна алея минава покрай плажа и предлага зашеметяващи гледки към морето и града. Тя е популярно място за джогинг, колоездене и каране на ролери.
  9. Театро Масимо: Този исторически театър датира от XIX в. и е домакин на различни концерти, пиеси и други представления през цялата година.
  10. Chiesa del Sacro Cuore: Тази модернистична църква се различава от традиционната архитектура в много италиански градове и се отличава със забележителна бетонна фасада и цветни витражи.

Хотели в Пескара

Какво е Времето в Пескара