Пасиняно сул Тразимен̀но, Централна Италия

Пасиня̀но сул Тразимен̀но (на италиански: Passignano sul Trasimeno) е община в провинция Перуджа, регион Умбрия, разположена на около 20 км северозападно от Перуджа.

В Пасиняно се е намирала историческата италианска фабрика за самолети SAI Ambrosini, която сега е изоставена като индустриален център, но все още се използва като център на асоциация. Нейните сгради все още съществуват в близост до железопътната гара Пасиняно сул Тразимено.

Самолетите са били тествани на летище Елеутери, само на няколко километра от фабриката. По време на Втората световна война SAI се занимава основно с Macchi, въпреки че Eleuteri е използван и като изпитателен център за Ambrosini SS.4.

Scuderia Coloni, бивш състезателен отбор от Формула 1 и сериите GP2, който понастоящем организира сериите Auto GP, се намира в Passignano sul Trasimeno.

Какво да Видим в Пасиняно сул Тразименно

  1. Крепостта Пасиняно сул Тразимено: Тази историческа крепост датира от 14 век и предлага зашеметяваща гледка към езерото Тразимено и околността.
  2. Колегиална църква Сан Кристофоро: Тази красива църква разполага със зашеметяващи фрески и произведения на изкуството, датиращи от 14-ти и 15-ти век.
  3. Езерото Тразимено: Едно от най-големите езера в Италия, езерото Тразимено предлага зашеметяващи гледки, както и разнообразни дейности на открито като плуване, разходка с лодка и риболов.
  4. Кастел Ригоне: Това средновековно село предлага зашеметяващи гледки към езерото и околността, както и очарователни калдъръмени улици и исторически сгради.
  5. Изола Маджоре: Този малък остров на езерото Тразимено е дом на очарователно рибарско селище, както и на различни исторически забележителности, включително францискански манастир от 13-и век.
  6. Торе дел Леоне: Тази кула от 16-ти век някога е била част от отбранителната система на града, а сега в нея се помещава археологически музей.
  7. Археологическият парк на Пиетрафита: В този парк се намират древни етруски руини, включително гробница и некропол.
  8. Скала дел Леоне: Този исторически замък е разположен на хълм с изглед към града и предлага зашеметяваща гледка към езерото Тразимено и околността.
  9. Палацо дела Коргна: Този исторически дворец предлага красива ренесансова архитектура, както и разнообразие от произведения на изкуството и исторически артефакти.
  10. Светилището на Мадона дел’Оливето (Madonna dell’Oliveto): Тази красива църква е разположена на хълм с изглед към града и предлага зашеметяващи гледки, както и разнообразни произведения на изкуството и религиозни артефакти.

Хотели в Пасиняно сул Тразименно

Какво е Времето в Пасиняно сул Тразименно?