Монтесилвано, Централна Италия

Монтесилвано е разположен на Адриатическо море и предлага богат избор от места за настаняване и развлечения както за италиански, така и за чуждестранни туристи. Известен е и с дългия си, равен пясъчен плаж, на който на 7 септември 2019 г. повече от 30 000 фенове присъстваха на Jova Beach Party.

Монтесилвано предлага чудесни ресторанти с морска храна и много ресторанти, в които се сервират аростицини. Градът се намира на кратко разстояние с кола от множество ски курорти. Стратегически свързан е с магистрала, по която можете да стигнете до Рим за 2 часа, а до Венеция за 5 часа път с кола.

Също така в близост до летище Либери има високоскоростна жп гара, която може да ви отведе до Милано за 4 часа с влак Freccia Rossa на цена от 15 евро. На жп гарата в Пескара можете да хванете автобуси, които стигат до летището в Рим на цена от 24 евро.

Монтесилвано е разположен непосредствено на север от Пескара, с която е физически свързан. Монтесилвано е разделен на Монтесилвано Марина и Монтесилвано Коле.

Първият е оживеният морски курорт, а вторият – оригиналната средновековна община и цитадела. Устието на река Салина се намира непосредствено на север от града.

Какво да Видим в Монтесилвано

  1. Lungomare di Montesilvano: Дълга крайбрежна алея, която минава покрай плажа и предлага зашеметяваща гледка към Адриатическо море.
  2. Църквата Санта Мария дей Мираколи: Красива църква с купол и камбанария, която доминира над силуета на града. Интериорът е украсен с фрески и произведения на изкуството.
  3. Museo d’Arte Contemporanea Vittoria Colonna: Музей, в който е представено съвременно изкуство от местни и международни художници. Колекцията на музея включва картини, скулптури и инсталации.
  4. Torre di Cerrano: Кула, разположена на нос с изглед към морето. Кулата е построена през XVI в., за да защитава града от пирати, а сега е защитен природен резерват.
  5. Parco della Rimembranza: Парк, от който се открива спираща дъха гледка към морето и околните планини. В парка се намират също така военен паметник и детска площадка.
  6. Пиаца делла Ринасита (Piazza della Rinascita): Пица Ринаца: оживен площад в центъра на Монтезилвано, заобиколен от ресторанти, кафенета и магазини. Площадът е популярно място за местните жители и посетителите, където могат да се отпуснат и да се насладят на атмосферата на града.
  7. Киеза Сан Джовани Батиста: Църква, разположена в историческия център на Монтезилвано. Интериорът на църквата е украсен с красиви фрески и картини.
  8. Параклис Сан Силвестро Папа: Църква, датираща от 10 век, с романска камбанария. Вътрешността на църквата е украсена с красиви произведения на изкуството.
  9. Парк Пайнууд: Голям парк с борова гора, езеро и пешеходни пътеки. Паркът е чудесно място за пикник, разходка с велосипед или спокойна разходка.
  10. Montesilvano Colle: Хълм, от който се открива зашеметяваща гледка към Адриатическо море и околността. На хълма се намира и средновековен замък, който датира от 11 век.

Хотели в Монтесилвано

Какво е Времето в Монтесилвано