Гротамаре, Централна Италия

Гротамаре е град на Адриатическото крайбрежие в Италия, в провинция Асколи Пичено, регион Марке.

Градът се пресича от 43-ия паралел на север. Икономиката се основава предимно на летния туризъм; други сектори включват производство на храни и зеленчуци, механика и търговия.

Какво да Видим в Гротамаре

  1. Пиаца Перети – Този живописен площад е сърцето на Гротамаре, заобиколен от исторически сгради, кафенета и магазини. Това е чудесно място за отдих, наблюдение на хората и потапяне в атмосферата.
  2. Дуомо ди Сан Пелегрино – Тази красива катедрала датира от XVIII в. и се отличава със зашеметяваща барокова архитектура. Вътре можете да се любувате на сложни фрески, скулптури и религиозни артефакти.
  3. Палацо Приори – Този впечатляващ дворец е прекрасен пример за ренесансова архитектура и разполага с красив вътрешен двор и музей на съвременното изкуство.
  4. Лунгомаре – Крайбрежната алея на Гротаммаре е популярно място за спокойна разходка, откъдето се открива фантастична гледка към Адриатическо море и цветните сгради на града.
  5. Торе ди Гуалтиери – Тази средновековна кула някога е била част от отбранителните стени на града и предлага панорамна гледка към Гротаммаре и околността.
  6. Вила Мацолини – Тази елегантна вила е разположена в разкошен парк и в нея се намира музей на декоративните изкуства и античните мебели. Тя е задължителна за посещение от любителите на изкуството и историята.
  7. Museo Archeologico – В този малък, но завладяващ музей са изложени артефакти от римската епоха и се хвърля светлина върху древното минало на Гротамаре.
  8. Chiesa di San Giovanni Battista – Тази очарователна църква датира от 16-ти век и може да се похвали с красив таван с фрески и сложна каменна украса.
  9. Palazzina Azzurra – Тази емблематична синя сграда е забележителност на Гротаммаре и в нея се помещава културен център, в който се провеждат изложби, концерти и други събития през цялата година.
  10. Spiaggia delle Tartarughe – Този живописен плаж е кръстен на морските костенурки, които някога са снасяли яйцата си тук. Той е чудесно място за слънчеви бани, плуване и водни спортове.

Хотели в Гротамаре

Какво е Времето в Гротамаре