Габиче Маре, Централна Италия

Габиче Маре (на италиански: Gabicce Mare), наричан също Габиче, е град в провинция Пезаро и Урбино, Италия, регион Марке. Разположен е на около 70 км северозападно от Анкона, на 16 км северно от Пезаро и е близо до границите с провинция Римини, в Емилия-Романя.

В миналото селото е било рибарско селище, но в наши дни е летен туристически център с няколко плажа.

Какво да Видим в Габиче Маре

  1. Природен парк Монте Сан Бартоло – този природен парк предлага спираща дъха гледка към Адриатическо море и е дом на различни диви животни и растителни видове.
  2. La Spiaggia di Gabicce Mare – Красивият плаж на града е чудесно място за отдих и слънчеви бани.
  3. Castello di Gradara – Този средновековен замък се намира само на кратко разстояние с кола от Габиче Маре и се смята за един от най-добре запазените замъци в Италия.
  4. Museo della Regina – Този музей е посветен на живота и дейността на кралица Елена Черногорска, която дълги години е живяла в Габиче Маре.
  5. Исторически център на Габиче Монте (Centro Storico di Gabicce Monte) – Историческият център на Габиче Монте е разположен на хълм с изглед към морето и предлага зашеметяваща гледка към околността.
  6. Пиаца Матеоти – Този живописен площад е сърцето на Габиче Маре и на него се намират множество магазини, кафенета и ресторанти.
  7. Chiesa di Santa Maria della Misericordia – Тази красива църква се намира в историческия център на Габиче Маре и си заслужава да бъде посетена заради зашеметяващите си фрески.
  8. Порто ди Бая Валугола – Това малко пристанище се намира в непосредствена близост до Габиче Маре и е чудесно място за разходка с лодка или да се насладите на пресни морски дарове в някой от близките ресторанти.
  9. Museo Archeologico di Cattolica – В този музей в близкия град Cattolica се намира колекция от древни артефакти и археологически находки.
  10. Palazzo del Turismo – Тази историческа сграда в Габиче Маре служи като туристически офис на града и предлага информация за местните забележителности и събития.

Хотели в Габиче Маре

Какво е Времето в Габиче Маре